Yleisöpurjehdus Rauma (4h)

Pysähdys Kuuskajaskarin saarella (n. 1h)
Hinta sisältää purjehduksen, keittoruokailun ja opastuksen Kuuskajaskarissa.

 

50,00 / kpl sis. alv 10,00 %
  Kpl

Kuuskajaskari, opastettu kierros

Kuuskajaskari on 26.5 ha kokoinen saari Rauman saaristossa. Saari on entinen puolustusvoimien puolustus ja koulutuslinnake Rauman edustalla, Selkämeren kansallispuistossa.  Kierroksen aikana tutustutaan saaren aitoihin sotilaskohteisiin, mm. ampumavalmiudessa olevaan rannikkotykkiin, merivalvontatorniin, tulenjohtotorniin, vallihautoja, tykkiasema tykkeineen sekä käydään luontotalossa tutustumassa sen upeaan kivikokoelmaan.

Armeijan jäljiltä on lisäksi runsaasti eri-ikäistä rakennuskantaa, joka nykyisin on osittain matkailu- ja ravintolakäytössä. Kasarmielämän tunnelma on vielä vahvasti aistittavissa. Oppaan mukana saarikierroksella voi tutustua ennen siviileiltä suljettuihin tiloihin: entiseen kasarmirakennukseen, merivalvontatorniin, tulenjohtotorniin, järeisiin rannikkotykkeihin ja näitä yhdistäviin ampumahautoihin, sekä luolastoihin. Lisäksi geologiapolku ja kivipaja tarjoavat mielenkiintoisen läpileikkauksen saaren kallioperästä.

Saarella riittää tekemistä myös lapsille. Saari tarjoaa leikkipaikkoja ja luontoelämyksiä. Opastettu kierros saarella on tarkoitettu myös lapsille.